Potrzebne będą:
- 5 zamrożonych bananów bez skórki
- 0,5 puszki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Banany po wyjęciu z zamrażalnika odłożyć na przynajmniej 30 minut (żeby nie zniszczyć miksera). Następnie zmiksować z mlekiem koko oraz aromatem waniliowym i odstawić do zamrażalnika na przynajmniej 2 godziny.
Podawać z łyżeczką dżemu truskawkowego z dodatkiem szczypty wiórek kokosowych oraz mielonych migdałów (można zmielić w młynku do kawy).
***
o jeju jeju! właśnie przed chwilą wpadłam na wyśmienity przepis na lody na blogu Matka weganka i jej dziecko! Mniemam, iż niebawem lody te zawitają w mojej kuchni i na blogu... ;)
***
o jeju jeju! właśnie przed chwilą wpadłam na wyśmienity przepis na lody na blogu Matka weganka i jej dziecko! Mniemam, iż niebawem lody te zawitają w mojej kuchni i na blogu... ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz