Na szybko musiałam wydumać coś na obiad. Do zupy miałam wszystko, bo przecież potrzeba tak niewiele. Nawet czasu niewiele. Tak ze 40 min. max.
Potrzebne będą:
- 1 marchewka
- kawałek selera
- 1 cebula
- 1 niewielka cukinia
- 4 łyżki ryżu
- koperek
- sól&pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 litry wody
- mleko kokosowe
- oliwa z oliwek
Marchew, selera i cebulę obrać. Marchew oraz seler utrzeć na grubszej tarce ("łezki"), cebulę drobno skroić. Wodę wlać do garnka, wrzucić do niej rozdrobnione warzywa, sól&pieprz, zagotować i gotować tak ok 20 minut. Następnie dodać utartą grubo cukinię (nie obierać!) i gotować ok. 10 minut. Na koniec dodać sok z cytryny i koperek. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolać wrzątku.
Podawać dodając na talerzu mleczko koko oraz 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz