Danie jest banalnie proste. Potrzebne będą:
Na sałatkę:
- 2 garście pokrojonej kapusty pekińskiej (lub sałaty lodowej)
- 2 pokrojone ogórki kiszone
- 1/2 posiekanej cebuli
- kawałek pokrojonej czerwonej papryki
- 1 starte na grubej tarce jabłko
- łyżka (lub więcej) nerkowców, tudzież uprażonych na patelni pestek dyni lub słonecznika
- olej lniany (lub oliwa)
- sok z cytryny
- ew. szczypta cukru
- tortille
- pieczarki
- olej do smażenia
- sól&pieprz
- ew.posiekana natka pietruszki
- majonez roślinny
- keczup
Placki podgrzać na suchej patelni lub w mikrofali, posmarować majonezem i keczupem
Następnie wyłożyć na wierzch łychę, (lub dwie) sałatki, a na to usmażone, a potem potraktowane solą oraz pieprzem pieczarki. Dodać pietruszkę
...a potem całość zwinąć i pałaszować ze smakiem.
Pochłonęłam dwie porcje...
O, jabłko w tortilli, tego jeszcze nie bylo :)
OdpowiedzUsuńSluchaj, usun moze wpisywanie hasel z tych dziwnych obrazkow? Ciezko sie je czyta, a moznaby szybciej komentowac.
1)Z jabłkiem, bo to polska wersja meksykańskiego placka ;)
Usuń2)Gotowe! :)