Potrzebne będą:
- szklanka kaszy jaglanej
- 2,5szklanki wody
- kawałek czerwonej papryki
- kawałek małej cukinii
- pół średniej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 5 czarnych oliwek
- olej
- sól&pieprz, oregano, ocet balsamiczny
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, dorzucić cukinię w półplasterkach - smażyć mieszając ok. 5 minut. Następnie dodać czosnek i oliwki pokrojone w plasterki. Przyprawić według uznania. Smażyć kolejne 5 minut (nie więcej!) mieszając. Na koniec dodać kaszę (nie musi być cała ugotowana porcja - resztę można wykorzystać do innego dania), posolić i podsmażać ok. 2-4 minut.
Przełożyć na talerz i skropić octem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz