wtorek, 17 kwietnia 2012

Tosty z kapustą kiszoną i pomidorem

Ha! Kapusta kiszona i pomidor zapiekane?! Dziwaczne połączenie, co? A jednak niezwykle smakowite.Tym razem użyłam białego pieczywa, bo akurat takie czerstwiało w szafce, ale równie, a nawet bardziej smakowite zapiekanki wychodzą na pieczywie razowym lub grahamie.
Przepis pochodzi z książki Agnieszki Olędzkiej "Kuchnia wegańska".


Potrzebne będą:
  • kromki chleba
  • kapusta kiszona
  • plastry pomidora
  • olej 
  • kminek mielony, czosnek granulowany, majeranek, estragon, pieprz
Rozgrzać piekarnik do 170st. (termoobieg). Kromki chleba pokropić olejem, układać na wierzchu kapustę, posypać lekko przyprawami, następnie ukłądać pomidory i znów przyprawy. Polać odrobinką oleju, żeby się danie zanadto nie wysuszyło. Piec ok.15 minut.
Można podawać posmarowane keczupem lub jakimś białym, czosnkowym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...