piątek, 20 kwietnia 2012

Pasztecik z fasoli


Łatwe w wykonaniu i nawet smaczne smarowidło na kanapkę:


Potrzebne będą:
  • puszka białej fasoli
  • średnia cebula
  • mała marchewka
  • pół małej pietruszki
  • kawałek selera
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól&pieprz, szczypta cynamonu, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy
  • odrobina wrzątku
  • olej
  • bułka tarta


Cebulę poszatkować i podsmażyć na oleju, dodać utarte warzywa i podsmażać dodając przyprawy. Na koniec dodać sól. Poddusić podlewając wrzątkiem.
Warzywa i fasolę i przecier połączyć i zmiksować. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodać bułkę tartą (ja dodałam 4 łyżeczki). Bułka tarta nadaje również łagodniejszego smaku. W razie konieczności dodać soli.

Podawać np.na tostach z chleba wiejskiego z ogórkiem kiszonym
Pycha! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...