niedziela, 15 kwietnia 2012

Kotlety jaglano-pieczarkowe

Mój mąż zarzuca mi nadmierne upodobanie do potraw smażonych. Zwłaszcza do kotletów. Pewnie ma rację :)
Dziś kotlety z reszty kaszy jaglanej ugotowanej do porannego dania, reszty przesolonej pasty fasolowej oraz pieczarek.



  • 2-3 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2-3 łyżki utartych na tarce, usmażonych z cebulą, solą i pieprzem, pieczarek
  • 1 kopiasta łyżka pasty fasolowej D.I.Y.
  • 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 pełna łyżka bułki tartej
  • mleko sojowe dla dodania odpowiedniej gęstości
  • sól i dużo pieprzu
Wszystkie składniki zmieszać(nie miksować), formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na niewielkiej ilości oleju.

Podawać np. z ziemniakami&koperkiem oraz surówką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...