wtorek, 5 sierpnia 2014

Smażona pasta z fasoli

Smażona pasta z fasoli - w wykonaniu prosta, w smaku miła, budżetowi przyjazna.
Przepis wypatrzony kiedyś w jednej z książek kulinarnych - nie pamiętam juz w której, mam ich bez liku...

Pasta:
-kubek ugotowanej czerwonej fasoli (lub puszka konserwowej)
-1 średnia cebula pokrojona w kostkę
-1-2 ząbki czosnku pokrojone w kostkę
-sól, pieprz, olej

Cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek, sól, pieprz i smażyć chwilę. Jeszcze ciepłą fasolę (konserwową podgrzać w rondelku wraz zalewą i odcedzić) pognieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać do cebuli i znów smażyć mieszając. Można jeść od razu lub po wystudzeniu - najlepiej na grzankach z dodatkiem pomidora i szczypioru+sól i pieprz.









Fasolka z "piaseczkiem" + Eli = WNM... <3




Szarlotka bez upiększeń przed północą...



Kiciuś z rana










2 komentarze:

  1. u mnie dziś podobna pasta, tyle, że z zielonego groszku,
    szybko i smacznie.
    kociak ma niezła pozycję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o, a mój zielony groszek w ogródku zmarniał cały - chyba coś korzenie podgryzało, bo każdy krzaczek nagle uschnięty. a takie ładne już strączki były...

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...