Weź:
paczkę makaronu ryżowego, 1 utartą na grubych oczkach marchew, puszkę fasoli flażoletki (takie zielonkawe fasolki, może być inna mała fasola) pęczek natki pietruszki, 2 łyżki uprażonego na patelni sezamu, sos sojowy (sporo wychodzi), olej sezamowy.
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Połączyć z resztą składników. Wymieszać i podawać po ok pół godzinie.
Oczywiście z dodatkami można poeksperymentować.
A tu parę fotek tego z mojego stołu
Resztki tofucznicy smażone z makaronem i sosem pomidorowym oraz tabasco
Szybkie pesto z tego co znalazłam w lodówce oraz szafkach- prażonych pestek słonecznika i dyni+rukola i natka+czosnek+suszone pomidory wraz z zalewą
Kanapki z pesto - kiepskie wieczorne zdjecia
Kicia |
Lucy |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz