piątek, 11 maja 2012

Budyń owsiano-waniliowy

Przepis podpatrzyłam kilka miesięcy temu na jednym z wegańskich blogów i wydał mi się wielce interesujący. Jednak nijak nie mogę sobie przypomnieć, nazwy trgo bloga...


Potrzebne będą:
  • 0,5 litra mleka roślinnego (u mnie owsiane)
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • budyń waniliowy (Delecta z prawdziwą wanilią - wyjątkowy smak)
  • 2 łyżki cukru (przepis na budyniu tego wymagał)
  • dżem
Z podanej porcji zimnego mleka odlać pół szklanki i rozrobić w niej budyń. Płatki wrzucić na zimne mleko z cukrem, zagotować i podgrzewać mieszając przez ok. 5 minut. Następnie dodać rozmieszany w mleku budyń, wymieszać energicznie i podgrzewać ostrożnie jeszcze przez ok. minutę. Przełożyć do salaterek i ozdobić np. dżemem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...