środa, 7 października 2015

Słonecznikowa pasta z suszonymi pomidorami i koperkiem

W ostatnim poście podczas przygotowywania sosu do placków, odłożyłam nieco masy słonecznikowej. Dziś użyłam ją do przyrządzenia ekspresowej pasty do kanapek.
Podałam na grzankach z bułki z dodatkiem oliwek, które Emi przywiozła z wakacji we Włoszech. 
I wiecie co ? Kto nie jadł oliwek z włoskiego bazarku, nie wie co to oliwki...



Pasta:
-kubek zblendowanego słonecznika
-2-3 suszone pomidory w oleju*
-łyżka siekanego koperku
-sól, pieprz, sok z cytryny

Zblendować słonecznik, pomidory, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dodać koperek. Wymieszać. 
Pasta dobrze smakuje na opiekanych kawałkach pieczywa.

*Jeśli nie dodacie pomidorów, dodajcie jednak z łyżkę dobrego oleju - podnosi smak pasty.


Październikowy Pablopavo <3


2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...