Potrzebne będą:
- 2-3 kopiaste łyżki ugotowanego na sypko ryżu
- po kawałku czerwonej i żółtej (zielonej?) papryki
- 1/2 niewielkiej czerwonej cebuli
- plaster tofu pokrojony w kostkę
- 1 łyżka sezamu
- olej do smażenia
- olej sezamowy (bardzo wskazany z racji nadania potrawie orientalnego aromatu)
- sos sojowy (naturalny najlepiej)
- pokrojony szczypior
Podsmażyć pokrojoną cebulę, po chwili do dać pokrojone papryki i smażyć jeszcze chwilę. Następnie dodać sezam, zamieszać kilka razy, odczekać moment i dodać ryż i tofu. Smażyć mieszając ok 2-3 minut.
Wyłączyć płomień, dodać sos sojowy i olej sezamowy. Wyłożyć na talerz i posypać szczypiorem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz