środa, 4 lipca 2012

Pasta pasztetowa

Kolejna z szybkich i, nieskromnie przyznam, pysznych past na kanapki. Do złudzenia przypomina w smaku pasztecik mięsny, zatem pewnie zrobię ją na jakąś imprezę z mięsożercami ;-)




Potrzebne będą:
  • 1 szkl. czerwonej soczewicy ugotowanej na gęsto
  • 1 średnia cebula
  • 0,5 marchewki
  • kawałeczek selera
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • sól&pieprz
  • płaska łyżeczka gałki muszkatołowej
  • sos sojowy
  • olej sezamowy
  • płaska łyżka bułki tartej (można pominąć)
Cebulę pokroić drobno i zrumienić na wolnym ogniu na oleju, dodać utarte na drobnej tarce marchewkę  i seler i ponownie smażyć ok. 3-4 minut często mieszając.
Wszystkie składniki połączyć w naczyniu wraz ugotowaną soczewicą, sosem sojowym i olejem sezamowym i przyprawami i porządnie zmiksować dodając pod koniec bułkę tartą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...