niedziela, 29 kwietnia 2012

Grillowane warzywa

Sezon grillowy rozpoczęty!


Potrzebne będą:
  • bakłażany
  • cukinie
  • olej
  • ocet winny
  • sól&pieprz, oregano, czosnek granulowany
Warzywa pokroić w plastry i zamarynować - skropić olejem i octem,  posypać przyprawami i odstawić na przynajmniej 15 minut.
W marynacie

Po tym czasie grillować według uznania - ja lubię tak mocniej przypieczone warzywa. Podawać z sosami (u mnie pesto i sos Trzy Smaki) i surówką.

Bakłażan



Cukinia

2 komentarze:

  1. pyszności, kocham warzywa z grilla! tylko uważaj na zbyt przypalone części - są podobno rakotwórcze, ale przyznam że te spieczone są najpyszniejsze :(

    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. eee tam... od czasu do czasu można sobie pozwolić na nie do końca zdrowe jedzenie... ;)

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...