Podałam na grzankach z bułki z dodatkiem oliwek, które Emi przywiozła z wakacji we Włoszech.
I wiecie co ? Kto nie jadł oliwek z włoskiego bazarku, nie wie co to oliwki...
Pasta:
-kubek zblendowanego słonecznika
-2-3 suszone pomidory w oleju*
-łyżka siekanego koperku
-sól, pieprz, sok z cytryny
Zblendować słonecznik, pomidory, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dodać koperek. Wymieszać.
Zblendować słonecznik, pomidory, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dodać koperek. Wymieszać.
Pasta dobrze smakuje na opiekanych kawałkach pieczywa.
*Jeśli nie dodacie pomidorów, dodajcie jednak z łyżkę dobrego oleju - podnosi smak pasty.
Październikowy Pablopavo <3
świetna pasta!
OdpowiedzUsuńniezła, przyznaję ;)
Usuń