Pyszny, słodki i sycący.
Korzystałam z przepisu Vegan Monkey modyfikując nieco jak zwykle.
Potrzebne będą:
-500ml mleka sojowego
-6 łyżek kaszy manny
-cukier waniliowy
-cukier trzcinowy
-sok z cytryny do smaku
Mleko zagotować z cukrem, na wrzące wsypać kaszę stale mieszając. Gotować kilka minut dodając w trakcie sok z cytryny. Przelać do pucharków. Podawać np. kompotem wiśniowym i wiśniami z tegoż.
sobota, 10 maja 2014
piątek, 9 maja 2014
Popołudnia bezkarnie cytrynowe
Hummus z dodatkami - pyszna kolacja sprzed kilku dni.
A tu ten sam hummus jako posiłek do pracy
Na szybko: podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę z solą i pieprzem. Gdy się zrumieni dodać pokrojone w półplasterki 2 duże ząbki czosnku. Po chwili dodać pół słoika odsączonego selera (pokrojony w takie wąziutkie paseczki) - smażyć chwilkę i dodać ugotowany ryż. Gdy ryż się ogrzeje włożyć na patelnię 2 śliwkowe pomidory pokrojone na ćwiartki (ze skórką). Dosmaczyć solą i pieprzem i dusić pod przykryciem aż pomidory zaczną być miękkie. Wyłączamy płomień i dodajemy garść (lub dwie) szpinaku baby i mieszamy wszystko. Na talerzu posypać prażonym sezamem - nie żałować, fajnie podnosi smak potrawy.
Subskrybuj:
Posty (Atom)