Hummus z dodatkami - pyszna kolacja sprzed kilku dni.
A tu ten sam hummus jako posiłek do pracy
Na szybko: podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę z solą i pieprzem. Gdy się zrumieni dodać pokrojone w półplasterki 2 duże ząbki czosnku. Po chwili dodać pół słoika odsączonego selera (pokrojony w takie wąziutkie paseczki) - smażyć chwilkę i dodać ugotowany ryż. Gdy ryż się ogrzeje włożyć na patelnię 2 śliwkowe pomidory pokrojone na ćwiartki (ze skórką). Dosmaczyć solą i pieprzem i dusić pod przykryciem aż pomidory zaczną być miękkie. Wyłączamy płomień i dodajemy garść (lub dwie) szpinaku baby i mieszamy wszystko. Na talerzu posypać prażonym sezamem - nie żałować, fajnie podnosi smak potrawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz