Dziś wykonałam pastę, wydaje mi się, śródziemnomorską w stylu...:
Potrzebne będą:
- puszka białej fasoli
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 3 łyżki sosu sojowego (lub sól do smaku)
- czosnek granulowany, oregano, pieprz
- 1 niewielka cebula pokrojona drobno i zrumieniona na oleju
- ok. 5 łyżek wrzącej wody
- 1 czubata łyża bułki tartej
Moja propozycja - podawać na grzance przybraną zielonymi i czarnymi oliwkami oraz bazylią. Obok grzanka z domowymi powidłami i cynamonem - zdjeia robione w ostrym porannym słońcu, ciężko wyeliminować cienie... ;)
Nigdy nie jadłam pasty z bułką tartą, bardzo mnie to zaciekawiło ;)
OdpowiedzUsuńBułka służyć ma tylko zagęszczeniu masy fasolowej. No, może troszkę przy okazji wydelikaca smak... ;)
OdpowiedzUsuń