środa, 30 lipca 2014

Bruschetta Emilki

Starsze dziecię uraczyło mnie dziś na śniadanie bruschettą z pomidorami, bazylią i czosnkiem. W zasadzie to już cały przepis. Przytoczę go jednak szczegółowo dla porządku:

-kromki bułki
-oliwa z oliwek
-pomidory
-bazylia zielona
-2 ząbki czosnku
-sól i pieprz

Kromki pieczywa skropić oliwą i zrumienić w piekarniku.
W tym czasie pokroić pomidory, jeden ząbek czosnku i bazylię, i połączyć wszystko z przyprawami oraz odrobiną oliwy w naczyniu.

Jeszcze ciepłe kromki pocierać przekrojonym ząbkiem czosnku, nakładać na to pomidory z dodatkami.
Naprawdę było to pyszne. Idealne, lekkie śniadanie przed upalnym dniem.
Dzięki Emi :)



A to już moje inne śniadanie - zdjęcie sprzed kilku dni:
-płatki owsiane
-siemię lniane
-banan
-morele
-śliwki
-pestki granatu
-syrop z agawy (opcja)
-cynamon

Płatki i siemię ugotować na gęsto z wodą stale mieszając. Wyłączyć gaz. Domieszać pokrojone owoce i syrop. Posypać cynamonem.



Kicia niekiedy potrzebuje izolacji. A że pod fartuchem... Tak też można.




Can't stop

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...